روش اجرای پله ساختمان و ساخت پله شمشیری

ساخت وبلاگ

همان گوه که پیش تر در مقالات خود ذکر نمودیم، پله یکی از مهم ترین اجزای هر ساختمان و البته در عین حال یکی از پیچیده ترین آن ها است. یک مهندس بایستی بتواند حالت کلی پله های ساختمان را به خوبی در ذهن خود تصور نموده و در اجرای آن به شکل درست و استاندارد بکوشد. اجرای پله به صورت اصولی امری نسبتا دشوار بوده و تنها به کمک نیروی اجرایی بسیار کارآزموده و حرفه ای میسر است.

شاید تعجب کنید اگر بدانید که اکثر پله های اجرا شده، دارای مشکلات اجرایی هستند. کم تر پیش می آید تا ارتفاع همه پله ها یکسان و یا پله ها همگی به صورت کامل تراز شده باشند. اگرچه این مسائل معمولا با چشم زیاد مشخص نمی گردند، اما به هر حال نشان از سختی اجرای پله دارند. از این رو در این نوشتار می کوشیم تا به صورت کامل، روش اجرای پله را شرح دهیم.

تیرهای شمشیری پله

راه پله شمشیری

همان گونه که می دانید، علی رغم سایر اعضای ساختمان، پله از تیر هایی تشکیل شده است که هر کدام در مجموع دو شکست یا خم شدگی در طول خود دارند. به این تیرآهن ها شمشیری گفته می شود. در تصویر بالا شمشیری های پله را مشاهده می نمایید. در گام نخست بایستی سعی کنیم که الگوی پله را روی دیوار مجاور پله پیاده سازی نماییم. به این عملیات، اصطلاحا «خط کردن پله» گفته می شود. بنابراین مراحل خط کردن پله عبارتند از:

مراحل خط کردن پله

  1. بر روی دیواری که قرار است پله ها در مجاور آن اجرا گردند، یک لایه اندود گچ به صورت مورب با زاویه شیب پله و عرض تقریبی ۵۰ سانتی متر کشیده می شود. این لایه تنها برای علامت گذاری بهتر روی دیوار است و از این رو نیازی به ضخامت چندان زیاد و یا اجرای دقیق ندارد
  2. در مرحله دوم خط کردن پله، ما می بایست کف تمام شده ساختمان یا نقطه ۰٫۰۰ را مشخص کنیم. سپس به کمک مداد قرمز یا ماژیک روی آن علامت گذاری می نماییم. این نقطه، نقطه ی شروع خط کردن پله خواهد بود.
  3. حال که نقطه ی شروع مشخص شد، به کمک تراز دستی یک خط عمودی از نقطه شروع رسم نموده و به اندازه ارتفاع نخستین پله روی خط عمودی جدا می کنیم. بدین صورت سطح ارتفاعی اولین پله به دست خواهد آمد.
  4. به کمک تراز دستی از نقطه به دست آمده یک خط افقی رسم نموده و به اندازه اولین کف پله از آن جدا می نماییم.
  5. همانند دو مرحله ی پیشین، بقیه ارتفاع ها و کف پله ها را مشخص نموده تا به کف تمام شده پاگرد برسیم.
  6. پس از مشخص شدن کف و ارتفاع تمامی پله ها، به کمک یک شمشه با رسم یک خط مورب، لبه زیر تمامی پله ها را به یکدیگر متصل خواهیم نمود.
  7. در گام بعدی به موازات خط رسم شده، خط دیگری به فاصله ارتفاع تیرآهن (یا همان نمره تیرآهن) مورد استفاده برای شمشیری، رسم خواهیم کرد. بدین صورت محل به کارگیری تیرآهن مشخص خواهد شد.

پس از انجام گام های هفت گانه بالا، محل به کارگیری شمشیری مشخص گردید. با انجام این موارد، کار برای اجرای شمشیری بسیار آسان گشت. حال طبق مراحل زیر در صدد اجرای شمشیری برخواهیم آمد:

ساخت الگو و شمشیری پله

در مرحله اجرای پله، می بایست اول تیرآهن شمشیری به صورت مناسب و استاندارد ایجاد گردد. با توجه به وجود دو شکستگی در این تیرآهن، می بایست زاویه این شکستگی ها به صورت مناسب رعایت گردد. برای این منظور، معمولا بایستی از الگو استفاده شود.

طراحی و ساخت راه پله پیچ...
ما را در سایت طراحی و ساخت راه پله پیچ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خم فارس شیراز khamfarsco بازدید : 116 تاريخ : سه شنبه 24 بهمن 1396 ساعت: 12:58